Μονοήμερη Στα Νεα Στυρα Ευβοίας

     Τα Νεα Στύρα βρίσκονται στη Νότια Εύβοια και μπορούμε να φτάσουμε είτε οδικώς μέσω Χαλκίδας είτε με το καραβάκι από το πορθμείο της Αγίας Μαρίνας.
     Εμείς επιλέξαμε το καραβάκι, επειδή το κόστος είναι μικρό και η διαδρομή πολύ συντομότερη. Μόλις κατεβαίνεις από το καραβάκι , ξεκινάει δεξιά και αριστερά μια παραλιακή οδός που μπορείς να κινηθείς παράλληλα με τη θάλασσα. Από δεξιά (Νότια), μετά από 300 μέτρα αρχίζει χωματόδρομος, παραμελημένος με σκόρπιες πέτρες, που οδηγεί στο καινούριο λιμάνι. Η διαδρομή είναι πολύ ωραία, φτάνει να έχετε καλά λάστιχα και σαμπρελίτσες μαζί σας. Προχωρήσαμε μέχρι το σημείο που σταματάει ο δρόμος και αρχίζει η αμμουδιά. Σε εκείνο το σημείο ξεκινάει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που μας οδηγεί στο κεντρικο δρόμο που συνδέει τα Ανω Στυρα  με τα Νεα Στυρα.
 
Nea Styra

     Η διαδρομή προς τα Άνω Στυρα είναι πολύ όμορφη, ο δρόμος είναι καινούριος και η ποιότητα της ασφάλτου πολύ καλή. Έχει γίνει διαπλάτυνση και παρότι υπάρχει αρκετή κίνηση από αυτοκίνητα μπορέσαμε να κινηθούμε με ασφάλεια. Από τα Ανω Στύρα πήραμε τον παλιό δρόμο προς το χωριό Ρεούζι. Ο δρόμος είναι στενός και η άσφαλτος είναι σπασμένη σε αρκετά σημεία, αλλά η θέα στον κόλπο αποζημιώνει. Στο Ρεούζι υπάρχουν 3 ταβέρνες που μπορεί κάποιος να φάει νοστιμότατο παϊδάκια. Η διαδρομή μετά είναι κατηφορική οπότε φάτε άφοβα!!!!

Ano Styra - Bike trip

     Επιστρέφοντας στο λιμάνι μπορούμε να πάρουμε τον βόρειο παραλιακό δρόμο που φτάνει μέχρι τον οικισμό Κεφάλα, όπου μπορούμε να κάτσουμε απολαύσουμε το καφεδάκι μας στο "Βραχο"

IMG_4377


Brompton by the sea

Brompton by the sea


Nea (Mykonos) Styra
     Τα Νεα Στύρα είναι ένας ωραίος κοντινός προορισμός, σχετικά οικονομικός, με δυνατότητα για αρκετό ποδήλατο και μπάνιο. Η θάλασσα είναι πολύ καθαρή επειδή, ως επί το πλείστον, η περιοχή έχει βοριάδες. Αυτή άλλωστε είναι και η εξήγηση για τη κατάσταση της Νέας Μάκρης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι !!!

Dilisos - Διλησος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Hello, thank you for visiting my blog. I appreciate your comments and suggestions.
Have a nice day, Vicky

Translate